Bestemors Eplekake

Bestemors eplekake

En sikker vinner. Enkel å lage og klar til å settes inn i ovnen i løpet av en halv time.

Ingredienser

1 PORSJONER1 PORSJON GIR 12 STK
  • 4 stk eple , syrlige
  • 5 ss sukker
  • 2 ss malt kanel
  • Røre:
  • 200 g smør , romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg , romtemperert
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter.
Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 ºC.
Fremgangsmåte røre:
Pisk smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin.
Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg.
Sikt mel og bakepulver over røren og vend det forsiktig inn i deigen.
Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk halvparten av eplebåtene med den tynne siden ned i deigen. Fordel resten av deigen i formen og stikk de resterende eplene med den tynne siden ned i deigen. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker. Stek kaken midt i ovnen på 180 ºC i ca 50 minutter.

Serveres gjerne lun med vispet kremfløte eller vaniljeis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar